Een afgelakte paneeldeur plaatsen in de hal

Een afgelakte paneeldeur kopen is een uitstekende keuze. Afgelakte deuren hebben heel wat voordelen. En paneeldeuren zijn bovendien zeer stijlvol. Zoek jij een deur voor je hal? Denk dan inderdaad aan dit type van deuren. Ze geven een meerwaarde aan je woning. Welke paneeldeuren er zoal bestaan en waarom kiezen voor een afgelakte afwerking? Dat vertellen wij jou in dit artikel.

Welke paneeldeur kies jij?

Paneeldeuren dateren uit de Nieuwe Stijl periode van vorige eeuw. Ze werden gekozen voor art-d├ęco woningen die in die tijd toch wel al voor de betere klasse waren. En die uitstraling hebben paneeldeuren nog altijd. Je vindt, ook bij nieuwe deuren, nog altijd de oorspronkelijke ontwerpen. Maar er bestaan ook strakkere, modernere versies. Paneeldeuren bestaan uit panelen die in een frame verwerkt zijn. Een of meerdere panelen kunnen vervangen zijn door glas. Welk glas jij er in wilt, bepaal je zelf. Je kiest voor transparant glas, gezandstraald glas of satijnglas bijvoorbeeld. En misschien ga je zelfs voor glas-in-lood. Ook dat kan! Ook het aantal panelen en hoe ze zijn opgebouwd kies je zelf uit. Een deur met bijvoorbeeld vier boven elkaar geplaatste panelen ziet er totaal anders uit dan een deur die opgebouwd is uit twee naast elkaar gemonteerde panelen. Een deur die volledig uit glaspanelen bestaat is ook heel anders dan een volle deur. Vraag aan de verkoper van je deur gerust raad als je er zelf niet goed uitkomt. Hij zal jou raad geven en samen met jou de perfect deur kiezen.

Een afgelakte paneeldeur in je hal

Afgelakte deuren zijn deuren die volledig afgewerkt zijn. Ze hebben een laag oersterke lak die krasvrij en duurzaam is. Schilderen is niet nodig, de lak is niet onderhevig aan zonlicht en zal dus na verloop van tijd niet van kleur veranderen. Als je kiest voor een afgelakte paneeldeur in je hal, dan ben je voor jaren gerust. Je deur blijft zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Je hebt niet alleen een stijlvolle deur, ze is ook nog eens zeer degelijk en onderhoudsvriendelijk.

Een paneeldeur voor je hal

Wanneer je in je woning binnenkomt, is de eerste indruk altijd belangrijk. Een mooie deur in de hal is geen overbodige luxe. Een paneeldeur heeft een warme en gezellige uitstraling en maakt dat je gasten zich meteen thuis voelen. Anderzijds is een paneeldeur met glas ook ideaal om het licht doorheen je woning te laten stromen. Je krijgt niet alleen meer licht in huis, je krijgt ook een groter ruimtegevoel en een frisse indruk. Kies bij je deur ook nog het gepaste deurbeslag en je hal mag gezien worden!

Bron:

123kasten.nl