Liefhebbers van een moderne tuin opgelet: Deze apparatuur mag niet ontbreken in jouw tuin

Hou jij van een moderne tuin die voorzien is van allerlei handige apparatuur, zodat het onderhoud van de tuin tot het minimum beperkt blijft en jij altijd kunt genieten van een prachtige tuin? Dan is het naast goed, elektrisch tuingereedschap aan te raden om te investeren in goede apparatuur voor in de tuin. Hierbij kun je denken aan allerlei apparatuur voor in een eventuele vijver, een beregeningsinstallatie voor droge zomerdagen en goede tuinverlichting. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Vijvertechniek

Om jouw vijver schoon, gezond en in balans te houden is regelmatig onderhoud van groot belang. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook veel verschillende soorten vijvertechniek verkrijgbaar die deze onderhoudswerkzaamheden gedeeltelijk overnemen en/of sterk kunnen laten afnemen. Door te investeren in vijvertechniek, zoals een krachtige vijverpomp. een degelijke vijverskimmer en een goed vijver filter, kun je voorkomen dat het water van de vijver vertroebeld en vervuild raakt en worden veel problemen voorkomen. Een vijverpomp, vijver skimmer en vijver filter kunnen gecombineerd worden met een waterkunstwerk zoals een fontein of een waterval, maar zijn ook los in de vijver te plaatsen.

Een beregeningsinstallatie

Wil jij op warme zomerdagen gewoon met volle teugen van het heerlijke weer genieten en heb je geen zin om je op zo’n moment druk te moeten maken over de tuin? Dan is het aan te raden om jouw tuin te voorzien van een beregeningsinstallatie. Met een beregeningsinstallatie beschik je over diverse sproeiers in allerlei hoeken van de tuin. Door er een waterstroom op aan te sluiten en de installatie in te schakelen wordt jouw tuin automatisch voorzien van water en geniet jij de hele zomer door van een groene, frisse en mooie tuin. Wil jij voorkomen dat de waterrekening door het dak vliegt? Wanneer je bij een natuurlijke waterbron woont, zoals een kanaal of een brede sloot, kan je er ook voor kiezen om daar water uit te pompen. In zo’n geval is een goede pomp onmisbaar.

Goede tuinverlichting

Om zo lang mogelijk van jouw tuin te kunnen genieten, de tuin op alle momenten van de dag veilig te kunnen betreden en de uitstraling van de tuin ook ‘s avonds op peil te houden, is goede buitenverlichting onmisbaar. Buitenverlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten en stijlen en kan op diverse manieren in de tuin worden toegepast. Zo kan je kiezen voor een klassieke lantaarn, in de bestrating geïntegreerde verlichting, kleine spotjes en wandlampen voor aan de muur of de schutting. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.