Alles wat jij moet weten over banken

Een bank, onmisbaar in een huis en heerlijk om na een lange dag op neer te ploffen. Het hebben van een goede bank is fijn maar het uitzoeken van een goede bank kan nog best lastig zijn. Want weet jij al wat je wil? Er zijn verschillende soorten banken. Ze zijn er letterlijk in alle vormen en maten te krijgen. En weet jij al van welk materiaal je jouw bank wil hebben? Omdat een bank best een lange tijd meegaat is het wel aan te raden om je goed te verdiepen in banken zodat jij de juiste keuze maakt. In deze blog vertellen we alles over banken dus lees gauw verder.

Soorten banken

Zoals ik al zei, zijn banken er letterlijk in elke vorm en maat. De meest populaire bank is toch wel de hoekbank. Het fijne aan een hoekbank is dat je hierop zowel kunt zitten als liggen. Doordat het een verlenging heeft is er dus altijd ruimte om even lekker languit te gaan liggen. Een hoekbank is perfect voor een avondje loungen in de woonkamer! Verder is een hoekbank geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. In grote ruimtes kun je door middel van een hoekbank een soort scheiding maken en zo de ruimte te verdelen in meerdere delen. Er bestaan naast de hoekbank ook 2- en 3-zits. Dit is een bank zonder verlenging en geschikt voor 2 of 3 personen. De banken zijn vaak recht van vorm en hebben aan beide kanten een armleuning. Verder heb je het vast al eens gezien maar er bestaan ook een soort bed/banken. Dit worden ‘chaise longue’ genoemd. Deze bijzondere bank heeft maar aan één kant een leuning. Deze bank was vroeger populair en is speciaal gemaakt om te ontspannen.

Soort materiaal

Een bank kan je krijgen in simpelweg twee soorten, in leer en in stof. Maar welke soort past nou het best bij jou en je huis? Wanneer je voor een stoffen bank kiest moet je rekening houden met bijvoorbeeld de gevoeligheid van het stof. Je wil niet dat een bank na een half jaar al pluisjes begint te krijgen. Verder moet je uitkijken met plooien in de stof. Het gebeurt namelijk gauw dat een bank in een plooi trekt en dat is natuurlijk niet zo mooi. Klop of schud de kussens af en toe even op zodat de bank er weer mooi uit komt te zien. Bij het kiezen van een leren bank moet je er rekening mee houden dat een bank kan verkleuren door de zon die er de hele dag op schijnt. Verder Kan een leren bank uitdrogen dus is het aan te raden om af en toe de bank een flinke onderhoudsbeurt te geven.

Kleuren

Banken zijn er echt in elke kleur te krijgen. Maar voor welke kleur ga jij? Heb jij een rustige sfeer in huis dan kun je het best kiezen voor een rustige kleur. Aardetinten stralen veel rust uit en zullen dus goed bij de rustige inrichting passen. Heb jij donkere of felle kleuren in huis, dan is het misschien wel mooi om een toonaangevende kleur te kiezen bijvoorbeeld rood of groen. Je zult zien dat de sfeer door de kleur van de bank veel kan veranderen.