Betonlateien om de druk op te vangen

Om de druk en spanning in gemetselde muren op te vangen gebruik je betonlateien. Dit zijn betonnen balken die geplaatst worden boven bijvoorbeeld een raamkozijn of deuropening. Hierdoor wordt scheurvorming in muren of stucwerk voorkomen. Beton is een heel duurzaam materiaal. Het gaat erg lang mee en kan tegen alle weersomstandigheden. Verder is het erg sterk materiaal waardoor het dus ideaal is voor lateien. Ze zorgen voor een stevige constructie die bij vele huizen of panden kan worden toegepast.

Betonlateien gebruiken

De betonlateien van Betongoed zijn goed te gebruiken bij schoonwerk. Dit zijn bouwwerkzaamheden waar de lateien in zicht blijven en geïntegreerd worden in het metselwerk. Je plaatst de betonlateien boven een raamkozijn of deuropening, waar je twee betonlateien voor nodig hebt. Er wordt bijvoorbeeld bij een spouwmuur aan de binnenkant en aan de buitenkant één aangebracht. In verband met de isolatie raken de twee betonlateien elkaar niet.

Betonlateien kopen

Betonlateien zijn eenvoudig te bestellen via de website van Betongoed. Ze hebben her vele maten en soorten betonlateien. Het is belangrijk om de juiste maat betonlateien te hebben. Zo kan namelijk de juiste spanningsomvang gerealiseerd worden. Als je hier vragen over hebt of meer informatie over wil, dan kun je altijd contact opnemen met de ervaren medewerkers van Betongoed. Zij kunnen jou verstellen welke maat betonlateien jij nodig hebt. Als je eenmaal de juiste maat hebt kun je de betonlateien makkelijk verwerken en in metselen. Soms worden de betonlateien ook voorzien van waterhollen. Deze zorgen ervoor dat het regenwater op een nette manier van de gevel afgevoerd wordt. Deze waterhollen zorgen ervoor dat aantasting door vocht op de muren voorkomen wordt. Bij betongoed zijn er betonlateien verkrijgbaar in bijvoorbeeld een lengte van 140, 200 en 300 centimeter. Hierbij kan het gewicht variëren tussen de 15 kg/m1 tot en met 98kg/m1. Op de website kun je alle soorten en mater betonlateien vinden en kun je ze ook gelijk bestellen. Betongoed levert de betonlateien snel aan de deur of je kunt ervoor kiezen om ze op te halen in de winkel in Lunteren. Mocht de juiste maat er voor jou niet tussen zitten dan is maatwerk bij Betongoed ook altijd nog mogelijk.