Hoe vind je jouw droom huurhuis?

In deze huizenmarkt is het bijna niet te doen om een geschikte woning te vinden die ook nog eens betaalbaar is, laat staan je droomhuis. In steden als Amsterdam is het helemaal onmogelijk, de verschuiving naar een huurwoning in Almere is het logische vervolg. De huizenprijzen zijn absurd hoog , huren is voor sommige mensen daardoor de betere optie. Maar hoe vind je nu jouw droom huurhuis?

Bedenk wat je echt wilt hebben

Waar zie jij jezelf helemaal wonen? Is het op het platteland, midden in de stad of juist in een rustige omgeving net buiten de stad,  zoals een huurwoning in Almere. Wanneer je dit voor ogen hebt kan je het zoeken al meer filteren. Dit resulteert in meer relevante zoekopdrachten en daarom ook meer kans om jouw droom huurhuis sneller te zien.

Weet waarvoor je in aanmerking komt

Dit punt is ook erg belangrijk. Wat is je budget? Een kamer in hartje Amsterdam is waarschijnlijk nog duurder dan een huurwoning in Almere. Bedenk hierbij niet alleen de huurkosten, waarschijnlijk komt er nog meer bij kijken. Denk hierbij aan milieukosten, elektra, water, voedsel en natuurlijk je netflix account. Wanneer je dit in kaart heb gebracht kan je wederom meer filteren. Tevens helpt dit te voorkomen dat je teleurgesteld raakt door een droomhuisje wat onbetaalbaar is.

Je eigen netwerk

Je eigen netwerk is misschien nog wel de handigste tool. Via via is de makkelijkste weg om ergens binnen te komen. Dit geldt voor alle plekken in Nederland. Kamer in Amsterdam, flat in Rotterdam of huurwoning in Almere. Misschien kent de buurjongen van vroeger iemand die binnenkort uit zijn huis gaat. Voor je het weet heb je het nummer van de huurbaas. En deze huurbaas vindt niks irritanter dan een leegstaand pandje. Wanneer jij gelijk interesse toont is de kans groot dat je binnenkort daar kan wonen.

Kijk dagelijks

Door elke dag te kijken vergroot je de kans om als eerste die een huurwoning in Almere te zien. Door er als eerste bij te zijn maak je een grotere kans om de woning te bemachtigen. Speur het hele internet dagelijks af voor de meeste kans om er als eerste bij te zijn.