Hangstoel standaard, de stevige basis voor heerlijke ontspanning

Heerlijk een hangstoel, mits je maar een goede hangstoel standaard hebt. Want de standaard is zeer belangrijk wil je ongestoord genieten op je hangstoel. Doorgaans kom je heerlijk tot rust, niet in de laatste plaats door de schommelingen van de hangstoel. Niet voor niets wordt een dergelijke stoel ook gebruikt om je pasgeboren zoon of dochter in slaap te schommelen. Daarmee blijkt de veelzijdigheid van de hangstoel. Jong en oud vinden er steeds die ontspanning waar ze zo naar hunkeren.

Hangstoel standaard gebruik je binnen en buiten

De gemiddelde hangstoel standaard gebruik je binnen en buiten. Het materiaal is weersbestendig en de uitvoeringen zijn tegenwoordig zo  gemaakt dat ze niet misstaan in welke inrichting dan ook. Wat dat betreft heeft de hangstoel standaard grote stappen gemaakt de afgelopen jaren. De meeste mensen denken bij een hangstoel in de eerste plaats aan buiten, aan de zomer. Je gebruikt de hangstoel standaard echter overal. Dus ook gewoon binnen.

Bepaal met ketting en de pal de hoogte van de stoel

Belangrijk bij de aanschaf van een standaard is de hoogte van het frame. Vaak kun je door de aanwezigheid van een ketting zelf steeds de hoogte bepalen.Met de ketting en de pal pas je gewoon steeds de hoogte aan. De meeste mensen opteren voor een hangstoel standaard met ronde voet. Dit zou stabieler zijn dan de andere uitvoeringen. Het gebruikte staal van de standaard is doorgaans bewerkt. Daardoor wordt het niet alleen fraaier, maar blijken de stalen ook beter beschermd tegen de weersomstandigheden.

Niet meer afhankelijk van twee bomen

In elk geval heeft de standaard voor de hangstoel bewezen van toegevoegde waarde te zijn. Vaak denk je bij dergelijke stoelen en ook bij de hangmat aan bevestiging tussen twee bomen. In slechts enkele gevallen zijn bomen en zeker in je tuin- zo gesitueerd dat dit past. Als je al een boom hebt überhaupt. Met de hangstoel standaard zijn bomen overbodig en creëer je precies hetzelfde effect als wanneer je tussen twee bomen hangt. De charme van de hangstoel (en ook de hangmat) is toch het schommelende effect. Niet voor niets vallen mensen veel sneller in slaap in een hangstoel en hangmat. En juist daarom ook is het perfect voor baby’s om in slaap te komen.

Fraai zijn ook de standaarden uitgevoerd in hout

De standaarden zijn gemakkelijk te monteren. Relaxen met een goed boek? Lekker even helemaal aan niets denken? Het kan perfect in de hangstoel. Er zijn overigens ook standaarden van hout. Let er dan wel op dat je bij voorkeur  FSC gecertificeerd houten standaarden kiest. Dit is ongebleekt hout uit een ‘eerlijk bos’. De houten uitvoeringen genieten de voorkeur van mensen die de standaard binnen willen gebruiken. Hout heeft net iets meer uitstraling en past betere binnen het interieur. Gebogen hout staat inderdaad prachtig en hout biedt toch al enorme stevigheid.  Ook bij een uitvoering in hout kun je de stoelhoogte aanpassen. Er is in elk geval ruim voldoende te kiezen als het om de standaarden voor hangstoelen gaat.