Pimp je huis

Een verbouwing van een huis kan behoorlijk wat stress opleveren. Vooral wanneer je niet goed genoeg voorbereid bent is dit al snel het geval. Vaak helpt het om van te voren de ervaringen van anderen te horen. Het is dan ook aan te raden om advies te vragen aan ervaringsdeskundigen. Ook kan het helpen om wat tips van ons te krijgen die misschien nieuwe inzichten opleveren. Bij deze een aantal tips voor de verbouwing van een huis.

Financiën

Het is van te voren heel belangrijk dat je zeker weet dat je genoeg geld gespaard hebt voor de verbouwing. Zorg ervoor dat je meer geld hebt dan het precieze bedrag wat de aannemer in zijn offerte heeft staan. In heel veel gevallen komt de uiteindelijke prijs een stuk hoger uit dan de eerste inschatting. Dit kan komen doordat er vaak een hoop onverwachte kosten komen kijken bij een verbouwing. Ook is het fijn om na de verbouwing nog geld over te hebben voor een eventuele nieuwe inrichting van het huis. Wanneer de verbouwing strikt noodzakelijk is, is het mogelijk om geld te lenen van een bank. Dit is niet aan te raden aangezien je daarna de hele lening zult moeten terugbetalen. 

Afval afvoeren

Van te voren kun je al een hoop regelen voor de verbouwing. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een bouwafval container in de tuin staat. Door zo’n container te plaatsen kun je ervoor zorgen dat je tuin ondanks de verbouwing toch spic en span blijft. Er zijn ook andere manieren om je tuin opgeruimd te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een kleed over je de stoelen in de tuin leggen. Hierdoor zal er geen stof en vuil op je stoelen komen en zullen ze intact blijven tijdens de verbouwing. 

Schakel een deskundige in

Bij een verbouwing komen een hoop dingen kijken waar je hoogstwaarschijnlijk geen verstand van hebt. Het is dan geen overbodige luxe om er een deskundige naar te laten kijken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een deskundige op het gebied van bouwvergunningen. Op deze manier zal je verbouwing niet op het laatste moment toch ineens afgekeurd worden. Ook voor het plannen van de verbouwing heb je advies nodig van een deskundige. Voor het ontwerp van het huis zul je bijvoorbeeld een architect nodig hebben. De kans is klein dat je zonder deskundig advies de hele verbouwing zelf kunt plannen en realiseren. Een deskundige inhuren is daarom zeker je geld waard.

Neem voldoende tijd

Een stillegging van werk is eén van de ergste dingen je kan overkomen tijdens een verbouwing. Dit moet je ten alle tijden proberen te voorkomen en daarom is het belangrijk om voldoende tijd te nemen. Vergeet wanneer je een tijdsplanning maakt geen rekening te houden met eventuele vertragingen. Je kunt van te voren nooit weten of je een tegenslag gaat krijgen tijdens de verbouwing. Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat de verbouwing stil komt te liggen. Ga daarom altijd uit van het ergste, dit zodat je hierop voorbereid bent.