Makkelijk verhuizen doe je zo

Het verhuizen van je spullen is altijd een hele klus. Er moet van alles van te voren geregeld worden en op de dag van de verhuizing gaat ook niet alles vanzelf. Je werkt je samen met familieleden en vrienden compleet in het zweet. Dit is het uiteindelijk allemaal waard. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze zware klus toch iets verlicht wordt? Een aanhanger huren kan al voor verlichting zorgen. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere die je kunt doen om jouw verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hieronder volgen enkele tips.

Less is more

Hoe moeilijk en pijnlijk het ook is, een verhuizing biedt de ideale mogelijkheid om spullen te ordenen. Ouwe meuk waar je eigenlijk al jaren niets meer mee doet, kun je naar de kringloop geven zodat iemand anders hier weer van kan genieten. Tuurlijk zullen er aan je spullen sentimentele waarde hangen, maar bedenk voor jezelf goed welk spullen je echt noodzakelijk zijn in je nieuwe huis. Bovendien kun je na het ordenen van je interieur ook weer meer nieuwe dingen aanschaffen. Er zit dus ook een positieve kant aan.

Ruimtelijk inzicht

Het is ook verstandig om de ruimtes in je nieuwe woning van te voren goed op te meten en deze afmetingen neer te pennen. Je wilt natuurlijk ook niet al je spullen in de kamer zetten en er achteraf achter komen dat het veel te vol is. Dan moet je dubbel zoveel werk verrichten. Ook hier geldt dus, less is more. Je kan beter in het begin iets te weinig spullen in de ruimte hebben staan dan teveel.

Vervoeren die handel

Als je eenmaal een nieuw plekje hebt, wil je hier zo snel mogelijk in. Je kijkt er zo naar uit. Als de dag van verhuizing dan aanbreekt, is het fijn als spullen in een keer vervoert kunnen worden of in ieder geval zoveel mogelijk in een keer. Een aanhangwagen huren kan dan een ideale oplossing zijn. Deze komen in verschillende groottes. Indien je je afvraagt of je spullen in de aanhanger passen, neem dan vooral een grotere maat. Zo weet je tenminste zeker dat alles er in één keer in past. Bovendien zou een aanhangwagen met een huif de beste optie zijn. Mocht het de dag van je verhuizing gaan regenen, dan kom je spullen tenminste droog over. Deze huif hoeft de ruimte in de aanhanger niet te beperken. Dit zijn slechts enkele dingen die je kunt doen om jouw verhuizing wat gemakkelijker te maken. Veel steun van familie en vrienden kan ook altijd een hele verlichting bieden.