Geef de woonkamer een moderne touch

Wordt het nu toch wel eens tijd om jouw woonkamer een frisse en moderne look te geven? Op een gegeven moment komt bij iedereen wel de architect naar boven en zit je alleen maar op pinterest te zoeken naar hoe jij jouw woonkamer kan omtoveren tot die ene coole woonkamer. Want hoe kun je het beste aan de slag gaan? In deze blog neem ik je mee met de eerste stappen van dit project.   

Ruimtelijk

Bij een moderne woonkamer denk je vaak aan ruimtelijk, zodat dit een open gevoel geeft. Probeer daarom zoveel mogelijk meubels aan de zijkanten te zetten. Maar natuurlijk ook niet te veel meubels te plaatsen. Zo zorg je voor dat het er modern en strak uit ziet. Hiervoor hoef je geen nieuwe meubels aan te schaffen, een likje verf kan ook al wonderen doen! Mocht je wel nieuwe meubels en kasten willen ga dan vooral voor hoge kasten. Zo oogt je huis namelijk ook groter en kan je hier al je spullen in kwijt. Door al die kleine rommelige spullen op te bergen creëer je namelijk rust en dat ziet er modern uit. 

Combineer met basic kleuren

Bij modern moet je denken aan de basic kleuren. Dit zijn vooral wit, grijs en zwart. Maar je kan ook iets meer uitpakken met de kleuren bruin, zilver, goud en brons. Houd je niet aan een kleur maar probeer uit te zoeken welke kleur goed in jouw kamer past en welke andere basic kleur hier goed bij past. Zo voorkom je namelijk dat de woonkamer en meubels dezelfde kleuren hebben. Je kan ook gebruik maken van andere materialen. Denk hierbij aan kunststof, staal, leer en hout. Zo maak je de woonkamer net iets pittiger. 

Simpel maar strak 

In een moderne woonkamer zijn er niet veel meubels, tafels en andere accessoires te vinden. Waarschijnlijk heeft jouw tv hoek dus ook een make over nodig. Tegenwoordig is het een trend om een zwevend tv meubel te hebben. Dit oogt strak, maar je kan hier toch veel spullen in zetten en wat leuke accessoires erop. Tv-Kast heeft hier verschillende stijlen in.  Houd dus wel uitsluitend de basic needs in de woonkamer. Het is dan ook gelijk een goed moment om je huis op te ruimen en wellicht wat spullen weg te doen die je niet meer gebruikt.  

Eyecatcher 

Hoewel het huis strak moet zijn kan je natuurlijk wel een gave eyecatcher in het huis plaatsen. Denk hierbij aan een groot beeld of een ander kunstwerk. Mocht je kiezen voor een schilderij ga dan een op zoek naar een schilderij wat van materialen is gemaakt in de kleuren van jouw huis interieur. Dit heeft waarschijnlijk niemand van jou vrienden of familie thuis hangen, Wat er natuurlijk ook voor zorgt dat jij iets speciaals in huis hebt hangen wat nog niemand heeft!  Less is more voor jouw woonkamer. Houd het bij de basic kleuren, maar probeer wel uit te pakken met materialen. En neem eens een kijkje op Tv-Kast want een zwevend tv meubel is ontzettend modern. Vergeet natuurlijk ook de eyecatcher in het huis niet! Heel veel succes!