Soorten vloerisolatie

Heeft u in uw woning regelmatig last van koude voeten en wilt u daar iets aan doen, dan is vloerisolatie misschien iets voor u. Naast warme voeten weet u met vloerisolatie ook het nodige geld te besparen. Met een goed geïsoleerde woning hoeft u minder energie te stoken waardoor u dus minder geld kwijt bent aan energiekosten. In deze blog worden er drie verschillende vormen van vloerisolatie uitgelicht. Zo heeft u een beter beeld van de mogelijkheden.

Pur

Pur schuim wordt het meest gebruikt voor vloerisolatie. Het pur schuim wordt tegen de onderkant van de vloer gespoten waarna het meteen uitzet. Een groot voordeel hiervan is dat kieren en spleten effectief gedicht worden. Het resultaat is dat er een scheiding tussen de kruipruimte en woning gecreëerd wordt. Door het aangebrachte isolatiemateriaal zal de vloer 2 tot 3 graden warmer aanvoelen. Kenmerken van pur schuim is dat het duurzaam, brandveilig én milieuvriendelijk is.

Elestospray

Elestospray heeft hetzelfde als pur schuim, zo worden kieren én spleten effectief gedicht. Elestospray bestaat uit twee bestandsdelen, dat zijn polyol en isoccyanaat. Wanneer deze bestandsdelen gemengd worden ontstaat er een reactie waardoor schuimt en vervolgens hard wordt. Naast vloerisolatie wordt elestospray ook gebruikt op wanden, muren en daken.

EPS parels

Wanneer een kruipruimte te krap is voor pur schuim en elestospray of te vochtig is, dan zijn EPS parels een geschikt alternatief. Door gebruik te maken van EPS parels voorkomt u dat vocht uw woning via de kruipruimte binnensluipt. Daarom worden deze bodemparels veelvuldig gebruikt bij woningen met houten vloeren, zo wordt houtrot namelijk voorkomen. De EPS parels worden in grote hoeveelheden in de kruipruimte gespoten. Hierbij ontstaat er een gelijke laag aan korrels op de vloer van de kruipruimte. Is vloerisolatie niet geschikt óf beschikt over woning al over vloerisolatie dan zijn er nog meer mogelijkheden om uw woning te isoleren. Naast vloerisolatie zijn spouwmuurisolatie en dakisolatie ook uitermate geschikt om uw woning mee te isoleren.