Zo maak je van je studentenkamer een stijlvolle plek!

Studenten hebben het vaak niet erg breed. Naast je salaris van je bijbaan komt er geen vetpot binnen. Daarnaast zijn de rekeningen van DUO ook niet je beste vriend. Studeren is nou eenmaal duur. Het is daarom niet gek dat je interieur bestaat uit afdankertjes uit je familie- en vriendenkring. Heel fijn, maar dit kan er wel voor zorgen dat je kamer er rommelig uit ziet. Met deze tips tover jij jouw kamer om in een stijlvolle plek! (En dat voor weinig geld).

Kies een kleurenpallet

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat, zul je niet al te kieskeurig zijn over je meubilair. Je bent allang blij dat je uit huis bent. Het resultaat is je oude bed van thuis, de oude kledingkast van je neef en dat lelijke gele tafeltje van oma. Praktisch? Ja. Chique? Absoluut niet!

Wanneer al je spullen verschillende kleuren en materialen hebben kan dit een rommelig beeld geven. Maar maak je niet druk. Je hoeft niet al je spaargeld te investeren om dit op te lossen. Kies ten eerste een kleurenpallet die jij mooi vindt en houd je aan dit pallet wanneer je nieuwe spulletjes koopt. Wil je een natuurlijk en rustige uitstraling? Kies dan voor wit, beige en zandtinten. Past de bruine kast van je neef en de gele tafel van oma niet in dat plaatje? Geen probleem! Koop een pot witte verf en schuur je er op los. Het is even wat werk, maar dan heb je mooie bijpassende witte meubels.

Accessoires

Naast het matchen van je meubels is het ook van belang dat je accessoires matchen. Zorg dat je bed mooi is opgemaakt met een dekbedovertrek die bij je kleurenpallet past. Ga dan langs de Action of Primark om goedkope kussens en dekentjes te scoren. Wanneer je je bed gezellig versiert geeft dit een knusse uitstralng. Kussens en dekens hoeven niet alleen op je bed. Je kan ze ook in de rest van je kamer gebruiken als versiering. Blijf wel binnen je kleurenpallet!

Huisdier of huisplant?

Hoewel een huisdier natuurlijk heel gezellig klinkt, is dit vaak geen slim idee als je een drukke student bent. Toch iets in je kamer wat je kunt verzorgen? Neem een plant!

Bezoek de dichtstbijzijnde Intratuin en kies een paar mooie planten uit die niet snel doodgaan. Een grote kamerplant naast je tafel, een klein, schattig plantje op je nachtkastje en een leuke cactus in het raam. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Planten zorgen ervoor dat je kamer een huiselijk en verzorgd gevoel uitstraalt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je ze goed verzorgd. Met dode planten in je kamer maak je geen indruk op je huisgenoten.

Opgeruimd staat netjes

Dan komen we aan bij de belangrijkste tip: opruimen! Je kunt nog zo je best doen op je interieur, maar wanneer het een troep is zal dit allemaal voor niks zijn geweest. Zorg dat je eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak doet. Schaf een prullenbak en een wasmand aan. Geloof me, dit scheelt een heleboel rondslingerende rotzooi. Je zult merken dat het fijner is om thuis te komen in een opgeruimde kamer met een opgemaakt bed. Misschien werkt het zelfs wel om je productiever en actiever te voelen!