Geef je toilet een upgrade

Ben jij altijd bezig om je huis mooier, beter en nog meer jouw smaak te maken? Dan ben je waarschijnlijk niet weg te slaan uit woonwinkels, ben je op internet altijd op zoek naar inspiratie en wissel je zo nu en dan de inrichting van je woonkamer helemaal om.

Het roer om

Het kan heerlijk zijn om zo nu en dan flink huis te houden in je interieur. Niet iedereen houdt ervan, sommige mensen vinden het veel prettiger om alles jarenlang bij het oude, vertrouwde te houden, maar voor veel mensen is het omgooien van hun interieur juist iets waar ze energie van krijgen.

Dat aanpakken van je interieur hoeft trouwens niet altijd veel geld te kosten. Soms is het gewoon een kwestie van eens even flink opruimen, en alle spullen die in een kamer rondslingeren of op kastjes stof staan te vangen kritisch te bekijken. Moeten zij echt zo’n prominente plek innemen? Of kunnen zij ook prima ergens in een kastje worden opgeborgen? Als je daarnaast nog wat nieuwe accessoires neerzet (dat kan, want je hebt net lekker wat ruimte gemaakt) en wellicht wat schuift met bestaande meubelen, zal je kamer al een stuk frisser en energieker aanvoelen.

Aan de slag

Wil je een wat grotere verandering realiseren? Ook dat is een prima idee, een nieuw kleurtje op de muur of een nieuw kastje in de kamer zorgt ervoor dat je kamer weer een ruimte wordt waar je blij van wordt. Het kost even wat inspanning en geld, maar je krijgt er een compleet opgefriste kamer en een beter humeur voor terug.

Als het gaat om het opknappen van een kamer kiezen veel mensen voor de woonkamer, omdat ze hier nu eenmaal de meeste tijd doorbrengen en omdat deze het meest trendgevoelig is. Ook een slaapkamer wordt regelmatig onder handen genomen, ook hier geld dat een kleine aanpassing (bijvoorbeeld de kleur van de muur) al een groot verschil kan maken. Een ruimte die een stuk minder vaak wordt genoemd als het gaat om een kleine make—over, is het toilet.

Logisch, het is een kleine ruimte waar je voor je gevoel niet zo veel mee kan. Toch kan ook hier een kleine verandering een groot verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe toiletbril bestellen. Een toiletbril bepaalt voor een groot deel van de sfeer in je toilet; kies je voor klassiek hout of juist trendy zwart? En ga je voor een luxe toiletbril softclose, die prima past in een modern toilet, of ga je liever voor oud en vertrouwd? Kies je naast een nieuwe wc-bril ook meteen nieuwe accessoires, bijvoorbeeld een matje voor op de vloer of een leuk schilderijtje, dan geef je ook je toilet in een handomdraai een make-over!