Zo houd jij je tuin het gehele jaar netjes

De meeste mensen die een tuin hebben willen die graag zo netjes mogelijk hebben. Dat kan behoorlijk lastig zijn wanneer je fulltime werkt en ook nog een gezin hebt. Het is vaak lastig om de balans te vinden tussen een mooie tuin en wat tijd voor jezelf over houden. De kunst is om het zo simpel mogelijk te houden terwijl het er toch goed uit ziet. Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen met het verbeteren van je tuin. 

Opruimen

De eerste stap naar een mooiere tuin is het opruimen van de tuin. Dit kan even duren maar wanneer het klaar is is de eerste grote stap richting een nette tuin al gezet. Als de tuin helemaal is opgeruimd zal de grote verbetering je zelf al snel opvallen. Als je de tuin helemaal hebt opgeruimd komt het moeilijkste deel nog, de tuin opgeruimd houden. Het is een kleine moeite om alle nieuwe rommel die erbij komt even snel op te ruimen. Als je dit altijd doet is dat al een grote verbetering. 

Afdekken

Als je bijvoorbeeld tuinmeubelen in je tuin hebt kan het heel erg helpen om die af te dekken wanneer je ze niet gebruikt. Dit komt omdat veel materialen waar tuinmeubelen van gemaakt worden niet goed tegen de zon of regen kunnen. Het scheelt ook een hele hoop geld want doordat je tuinset langer meegaat bespaar je weer de aanschafprijs van een nieuwe. Als je een zandbak hebt voor de kinderen kun je deze ook afdekken. Door de zandbak af te dekken zullen er geen bladeren en dergelijke in waaien. Hierdoor hoef je die er later dus ook niet uit te halen. Ook een zwembad kun je maar beter afdekken zodat je veel minder vaak het zwembad hoeft te reinigen. 

De juiste planten kiezen

Door de juiste planten te kiezen kun je ervoor zorgen dat in de zomer je tuin er als een kunstwerk uitziet. Het nadeel hiervan is dan weer dat je daar vaak veel tijd aan kwijt bent. Dit is echter niet altijd het geval. Als je de juiste soorten bloemen en planten uitkiest bespaart dit je uren werk in de tuin. Zo zie je maar dat je door een beetje tactische keuzes te maken een hele hoop werk kunt besparen.

Grasmaaien

Het grasveld is natuurlijk het eerste wat je opvalt wanneer je een tuin in kijkt. Dat is dus ook de reden dat het zo belangrijk is om het gras goed bij te houden. Gelukkig is het vrij eenvoudig om je grasveld goed bij te houden. Wanneer je het juiste gereedschap hebt, kost dit erg weinig energie. De grasmaaiers van Flymo zijn voor ieder grasveld zeer geschikt. Als je een goede grasmaaier hebt kost het maaien van het gras bijna geen tijd. Naast het grasmaaien zul je de tuin ook regelmatig moeten sproeien. Het is immers belangrijk dat het gras genoeg water krijgt zodat het niet uitdroogt. Als je het gras laat uitdrogen kan het voorkomen dat je het opnieuw moet zaaien. Je bespaart jezelf dus een hoop moeite door op tijd te sproeien.