Idyllische tuinschilderijen voor meer sfeer in de tuin

Een mooie groene en bloeiende tuin is natuurlijk prachtig. Maar zonder mooi tuinmeubilair, een praktische indeling van de tuin en de nodige decoratieve elementen is geen tuin feitelijk echt mooi. In écht mooie tuinen zijn het vooral de details en decoraties die het hem doen en het verschil maken tussen een standaardtuin of een tuin waar je je helemaal, net als binnen in de woning, thuis kunt voelen. Met prachtige, zorgvuldig ontworpen tuinschilderijen, zoals een Boeddha tuinschilderij, creëer je in de tuin direct een compleet andere sfeer. Maar wat maakt schilderijen voor in de tuin nu zo uniek en bijzonder? Wat is de kracht van dit speciale soort schilderijen?

De tuin omtoveren tot een uniek Oosters sfeeroord

He grootste voordeel van schilderijen voor in de tuin, zoals een Boeddha schilderij, is dat je hiermee snel en eenvoudig veel sfeer in de tuin kunt oproepen. De tuin ontvoeren tot een plek die een Oosterse of Aziatische sfeer ademt, was nog nooit zo gemakkelijk. Natuurlijk is een Boeddha schilderij, of meerdere exemplaren die je aan de schutting kunt bevestigen, niet het enige element dat je kunt gebruiken om van jouw achtertuin een exotische en spannende plek te maken die door denken aan de prachtige sfeertuinen en oerwouden van Azië. Daarvoor kun je nog veel meer doen. Typerend voor Oosterse tuinen is bijvoorbeeld het gebruik van water. Creëer een idyllisch vijvertje in de tuin met Oosterse waterplanten erin. Een fraai rond Japans bruggetje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Spanning en mysterie zijn de norm in Oosterse tuinen, dus zorg ervoor dat het tuinpad niet kaarsrecht is. Door te kiezen voor een kronkelpad met veel bochten, houd je de spanning erin en roep je een mysterieuze sfeer op. Met een klein en pittoresk theehuisje in de tuin en enkele designvazen met inheemse planten uit Azië, maak je jouw Aziatische tuin helemaal compleet. En natuurlijk mag een gave Boeddha tuinschilderij niet ontbreken!

Veel keuze aan soorten schilderijen voor in de tuin

Een van de voordelen van schilderijen die speciaal ontworpen zijn voor in de tuin, is het feit dat je als consument veel keuze hebt. Zo kun je gaan voor en afbeelding van Boeddha, maar ook voor fleurige en kleurige prints van mooie Aziatische planten en bloemen, voor foto's van typisch Japanse of Chinese taferelen of voor andere sfeerelementen. Er is, kort gezegd, keuze in overvloed als je een mooi en levensecht Oosters tuinschilderij zoekt.

Kies kritisch en ga voor een goede prijs-kwaliteitverhouding

Vandaag de dag is het aanbod qua sfeerschilderijen voor in tuinen zo groot, zowel online als in fysieke tuinwinkels, dat je als consument kritisch kan zijn en voor de bete prijs-kwaliteitverhouding kunt gaan. Er zijn zelfs aanbieders bij wie je jouw tuinschilderij helemaal naar eigen wens kunt laten ontwerpen, printen en afdrukken. Vind je bijvoorbeeld een mooie copyrightvrije foto op het internet, of heb je zelf gave foto's gemaakt tijdens een vakantie in Japan, Vietnam of China, dan kun je die prent laten afdrukken op een schilderij en zo een volledig unieke en eigen sfeer in de tuin creëren. Maar natuurlijk kun je het jezelf ook wat gemakkelijker maken door een keuze te maken uit reeds bestaande schilderijen voor in de tuin. Er zijn mogelijkheden en opties genoeg!