Inspiratie voor vloer leggen

Ga jij binnenkort renoveren of verhuizen en ben jij daarom op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zul je een heleboel opties tegenkomen! Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren, waarvan ieder materiaal weer zijn eigen voor en nadelen heeft. Ben jij benieuwd welke soorten vloeren het beste zijn en waar jij op moet letten voordat je er een aankoopt? We leggen het jou allemaal uit in dit artikel!

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten materialen voor vloeren. Zo zijn er harde vloeren, maar ook zachte vloeren. Je kunt kiezen voor kunststof of een vloer gemaakt van natuurlijke materialen. We zetten de meest gekochte vloeren voor je op een rij:
  • Een pvc vloer
  • Een betonvloer 
  • Een houten vloer

Een pvc vloer

De pvc vloeren zijn in de afgelopen paar jaar razend populair geworden. Dit komt omdat er veel voordelen zitten aan pvc vloeren. Allereerst zijn dit soort vloeren zeer divers in design. Het is mogelijk om een pvc vloer ieder soort uiterlijk te geven, die je zelf voor ogen hebt. Laat een pvc vloer leggen die eruit ziet als een houtenvloer of één die eruit ziet als marmer of een andere natuursteen; het kan allemaal!  Doordat pvc vloeren zo divers zijn in design, kun je met een pvc vloer ook veel geld besparen. Natuursteen is bijvoorbeeld een duur materiaal om in te kopen. Dit ontwijk je met een pvc vloer. Tot slot, zijn pvc vloeren makkelijk te leggen en te onderhouden, waardoor pvc ook een duurzame keuze is.

Een betonvloer

Een vloer van beton geeft een ruimtelijke en moderne uitstraling. Er zijn verschillende varianten betonvloeren: woonbeton, gietvloer en een betonlook. Een vloer gemaakt van woonbeton is geschikt in iedere ruimte en in kantoor. Het creëert een industriële uitstraling, maar behoudt wel comfort en warmte. Als je kiest voor een gietvloer, kies je voor een praktische vloer. Het ligt naadloos op de grond en is makkelijk in onderhoud. Tot slot, kun je kiezen voor een vloer van betonlook. Deze vloeren zijn ook goed geschikt voor comfort en warmte, maar differentiëren zichzelf door haar uiterlijk. Er worden namelijk kleuren gemengd voor de betonlook-uitstraling. 

Een houten vloer

Een houten vloer is een feestje voor het oog. Elke plank heeft zijn eigen details en is daardoor ook uniek. Het geeft een klassieke- en landelijke uitstraling. Geen wonder dat houten vloeren decennia lang gekozen worden.  Een punt waar je rekening mee moet houden voordat je een met houten vloeren aanschaft en gaat leggen, is de temperatuurverschillen. Hout reageert namelijk op kou, warmte en vocht, waardoor het hout kan gaan vervormen. Over het algemeen zet hout uit wanneer het warm weer is. Wanneer het koud is krijg je het tegenovergestelde effect, namelijk dat het hout zal gaan inkrimpen. Tot slot, moet je rekening houden met het onderhoud van een houten vloer. Houten vloeren gaan op ten duur slijten, waardoor ze om meer onderhoud vragen, dan andere vloeren. Om jouw houten vloeren in topconditie te houden, is het verstandig om deze op tijd te schuren en te lakken.