Waarom een vrijstaand bad?

Maak van je eigen badkamer een heus wellness centrum. Het is iets dat steeds meer mensen doen. De badkamer is een verblijfsruimte geworden. En in een mooi ingerichte ruimte hoort simpelweg een vrijstaand bad.

Niet meer standaard in de hoek

Als je een nieuwe badkamer aan gaat leggen dan zou je prima kunnen kiezen voor een geheel nieuwe indeling en kiezen voor een vrijstaand bad. Nog steeds tekenen mensen een bad vaak op de automatische piloot ergens in een hoek in. Dat is echter al lang niet meer nodig. Een vrijstaand bad biedt je alle mogelijke keuzevrijheid en maakt je badkamer nog heel veel mooier. Niet voor niets proberen veel mensen thuis hun eigen wellness badkamer te creëren. Het moet dan een ruimte worden met uitstraling. Met een dergelijk bad lukt je dat prima.

Heel erg gemakkelijk schoon te houden en te drogen

Een groot voordeel van een vrijstaand bad is dat je het gemakkelijke kunt onderhouden en schoonmaken. Je kunt nu immers langs alle kanten van het bad komen. Alle plekken zijn goed bereikbaar. Ook kun je nu het bad rondom drogen en houd je het bad dus langer in perfecte conditie. Je hebt met dit bad absolute keuzevrijheid. Je plaatst hem op die plek waar jij het bad het mooist vindt staan. En dus hoeft het bad nu eens niet in de hoek tegen de muur. Dat is zo standaard en juist daar wil je van af. Het kan prima met een vrijstaand bad.

Kies voor een vrijstaand bad met klassieke pootjes

Wil je een meer klassieke uitstraling creëren? Kies dan voor een bad met de klassieke pootjes. Met die prachtige kromming, je weet wel.  Mocht je meer een liefhebber zijn van modern, dan is een bad in ovale vorm perfect. Wil je de badkamer vooral strak houden, dan kun je een vrijstaand bad in rechthoekige vorm  kopen. Een bad dat vrijstaand is, is overigens ook handig als er al een betegelde badkamer is.

Het bad in je slaapkamer

Nu hebben we het wel steeds over het inrichten van de badkamer, met een vrijstaand bad is dat echter niet eens altijd nodig. Als je de ruimte hebt kun je er ook voor kiezen het bad in de slaapkamer te plaatsen. Plons je zo van je bed in bad. Behalve dat staat het ook mooi, zeker als je ook nu weer kiest voor een bad met van de prachtige pootjes. Als je van deze optie gebruik zou willen maken, dan is het wel zaak dat je echt voldoende ruimte hebt. Bovendien kan het zijn dat de waterleiding enigszins verlegd moet worden. Ook een afvoergat is noodzakelijk als jij het bad gewoon heerlijk op je slaapkamer wilt.

Zorg voor voldoende ruimte in de badkamer

Over ruimte gesproken. Het is ook in de badkamer belangrijk dat er voldoende ruimte is om een bad dat vrijstaand is te plaatsen. In een te kleine badkamer schiet je het doel nadrukkelijk voorbij. Dan is in de hoek toch een betere positie voor je bad. Douchezaak.nl - de website voor alle sanitairbenodigheden in de badkamer!